Liefde

Geluk. Zit het in de genen?

Elke persoon komt ter wereld met een aangeboren ´vaste waarde van geluk´.

Dat is de basis voor het geluk waar hij telkens naar terugkeert, zelfs na zware tegenslagen of gigantische triomfen.

Het vaste punt voor geluk is vergelijkbaar met het vaste punt voor gewicht. Sommige mensen zijn gezegend met een mager gestel. Ze behouden moeiteloos hun gewicht. Anderen moeten juist hemel en aarde bewegen om op hun gewicht te blijven: want zodra ze een beetje lakser worden, vliegen de kilo´s eraan.

Zijn we dan gedoemd slaaf te zijn van onze genen? Neen.

Duurzaam geluk kan worden bereikt ongeacht de genetische aanleg, als iemand bereid is daarvoor te werken. Net zoals fitness nodig blijft opdat de kwijtgeraakte kilo´s er niet weer aankomen, moet je enkele permanente veranderingen aanbrengen in je leven, die elke dag opnieuw inspanning en toewijding vergen: voel je verbonden met je doelstellingen, vermijd piekeren, investeer in relaties, leer te vergeven, gebruik je lichaam, verzorg je geest, wees aardig voor je medemens, geniet van de leuke dingen en tel je zegeningen.

Het is bewezen dat het vaste punt voor 50% verantwoordelijk is voor het geluksniveau en dat slechts 10% te wijten is aan een verschil in levensomstandigheden, m.a.w. arm of rijk, gezond of ziek, gehuwd of gescheiden, enz. Focus je hier dus niet te veel op! Aan 40% van ons gelukspotentieel kunnen we dus zelf iets doen!

Hieronder kan je de 3  gouden sleutels terug vinden:

– Vergeet niet gelukkig te zijn. Veel mensen besteden de beste jaren van hun leven aan geld verdienen en offeren hun gezin en gezondheid op. Later geven ze al hun geld uit in een poging hun gezin en gezondheid terug te winnen..

– Aanvaard de dingen zoals ze komen. Om gelukkig te zijn, moeten we genieten van wat we hebben.

– Je hebt altijd de keuze vrijheid om welke situatie dan ook op welke wijze dan ook te benaderen.

Nog vragen over geluk? Contacteer mij.