Geluk

Vergroot je inkomsten als coach met deze cruciale mindshift!

Wil jij ook meer inkomsten als coach?

In een ideale wereld, zouden we graag hebben dat goed betalende klanten automatisch naar ons komen en ons zonder probleem inhuren. Want we zijn goede coaches toch?

We willen anderen helpen om resultaten te bereiken en barrières doorbreken zodat ze kunnen krijgen uit het leven wat ze willen. Helaas worden veel coaches tegengehouden omdat ze erin falen om een belangrijke mindshift te maken. Ze vergeten om hun coaching praktijk te behandelen als een bedrijf.

Ik neem bvb Veerle D., na een lange loopbaan in HR, kwam zij terecht in mijn traject omdat ze aan de slag wilde als coach. Ze verstond al snel dat haar coaching praktijk zou afhangen van 3 dingen (Dit is iets wat ik mijn coaches al altijd geleerd heb):

1) Klanten leren je kennen
2) Ze plannen een kennismakingsgesprek met jou in
3) Ze huren je in.

Nu runt ze een succesvolle praktijk waarin ze andere HR managers leert om de juiste profielen aan te nemen bepaalde bedrijven. Ze heeft zelfs een team gebouwd rondom haar, zodat ze haar tijd gerichter kan besteden en meer impact op een grotere groep klanten kan hebben.

Veerle heeft haar succes te danken aan het feit dat ze een business mindset gecreëerd heeft. Dat betekent dat ze heel wat bewezen systemen en processen geïmplementeerd heeft, die een constante stroom van klanten genereren naar haar bedrijf. Deze shift heeft ervoor gezorgd dat ze ondertussen een bloeiende coaching zaak heeft.

Ze heeft vorig jaar zelfs €50.000 meer omgezet dan alle andere jaren, dat was haar beste jaar ooit!

Maar hoe geraak je nu in die business mindset als alles wat je eigenlijk wil doen, klanten coachen is?

 1. Zorg dat je een grotere missie hebt

  Bvb.; mijn missie is dat er zoveel mogelijk goede coaches hun praktijk gaan uitbreiden en doorbreken, zodat de wereld geholpen kan worden. Dit motiveert me om grote stappen te zetten die ik moet maken om mijn bedrijf te laten groeien.

  Waarom? Omdat mijn missie niet over mij gaat. Het gaat over andere coaches helpen om aan klanten te geraken, zodat meer mensen de kracht van coaching kunnen ontdekken.

  Het is niet gewoon: ´Ik wil aan wat klanten geraken, een bedrijf runnen en veel geld verdienen.´

  Misschien ben je wel een relatie coach en wil je de wereld veranderen door meer mensen betere relaties te doen aangaan.

  Ik weet niet hoe het voor jou is, maar een grotere missie vinden zal je helpen om een betere marketeer te worden omdat je het niet voor jezelf doet.

 2. Zie jezelf als een marketeer van jouw coaching dienstVeelal worden we geconsumeerd door onze identiteit als coach.
  We vertellen mensen dat we een ´Relatie coach´of een ´Loopbaancoach´zijn.
  Maar wat je zou helpen is dat je deze mindshift maakt en jezelf gaat zien als marketeer van je coaching dienst. Dit gaat je helpen om in die juiste bedrijfsmindset te geraken en manieren te ontdekken om je praktijk te vullen met veel klanten.
 3. Kies 1 strategie en blijf daarbij.Veel coaches zitten vast in wat ik noem de ´verlamde staat´.
  Ze proberen 1000 dingen om hun praktijk te doen laten groeien, maar ze krijgen weinig klanten omdat ze zoveel verschillende kanten uitgaan.
  Ofwel is het dit ofwel zijn ze overweldigd door alle manieren om hun bedrijf te laten groeien zodat ze verlamd geraken. Ze nemen geen actie omdat ze bang zijn een fout te maken.Je dient jezelf eraan te herinneren dat falen een deel is van het opbouwen van een succesvol coaching bedrijf.

  Ja, er zullen ups and downs zijn en niet elke strategie zal werken.
  Maar deze mislukkingen zijn belangrijk om een succesvolle business op te bouwen, je leert van elk van hen. Dus zie niet elke mislukking als een slag tegen je zelfvertrouwen of je ´kunnen´als coach. Zie elke mislukking als een leerrijke ervaring en 1 stap dichter tegen het bouwen van een coaching bedrijf dat een groot verschil maakt in de levens van je klanten.

  Dus mijn advies is om je vast te houden aan 1 marketing tactiek, die voor jou het best werkt.

  Bijvoorbeeld, als je van social media houd, gebruik dan facebook en andere social media apps om meer zichtbaarheid te creëren voor jouw coaching business.

  Want lieve coach, mensen hebben jou en jouw gave nodig!

  Als jij die business mindset bij jezelf creëert dan zal je meer klanten kunnen bereiken en een grotere impact in de wereld maken.

  Liefs,

Sófie

P.S.: Hier zijn 4 manieren waarop ik je kan helpen om jouw coaching bedrijf te laten groeien:

1) Download hier mijn gratis e-book: ´Mijn 10 persoonlijke doorbraakgeheimen.´

2) Volg mijn gratis training: ´Hoe geraak ik aan meer coachees in mijn praktijk?´

3) Plan je gratis ´Droombedrijf´ gesprek in via deze link.

4) Werk privé, samen met mij, aan het succesvol maken van je bedrijf. Door in te stappen in 1 van mijn trajecten. Bekijk ze hier: Snel Meer Coachees en Creëer Snel een Winners Mindset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *