Geluk

Ondernemen op een slimme manier!

Ik vind het enorm moeilijk om hier open over te zijn, maar als ik iets wil zijn, dan is het wel een eerlijk mens. Dus ik ga het gewoon doen en het zeggen: Ik ben ziek.

Klaar, het is eruit!

Ik heb 2 chronische ziekten die mij belemmeren om dagelijkse activiteiten nog op een normale manier uit te voeren. Alles kost mij veel meer moeite en tijd. Ik ben chronisch vermoeid en heb verschrikkelijke spierpijnen (fybromyalgie), toch bleef ik ondanks dit feit ervoor gaan. Op de totaal verkeerde manier, besef ik nu, waardoor ik mijn lichaam maar bleef uitputten tot het stop zei.

Ik heb jullie al verteld over de burn-out die ik gehad heb een aantal jaar terug. Gecombineerd met een bore-out zelfs, ik presteerde toen totaal onder mijn capaciteit. Ik werkte part-time bij een bank (30u) en daarnaast werkte ik nog als coach en had ik mijn eigen schoonheidsinstituut. Mijn job bij de bank, deed ik louter om mijn bedrijf op poten te kunnen houden, maar het was saai, OERsaai en ik verveelde mij er dood. Ik kon alleen maar denken aan het feit dat ik mijn tijd en mijn uren véél nuttiger zou kunnen besteden. Ik wou iets betekenen voor de mensheid, voor de wereld. Hier zat ik alleen opgesloten, in een kotje van 4 op 4, en hield ik me bezig met repetitieve zaken en dingen die me totaal niet interesseerden.

Dit heb ik dus té lang volgehouden, waardoor ik heel ziek ben geworden. Ik kon letterlijk, een volledig jaar, NIETS meer. Zelfs douchen lukte op sommige dagen helemaal niet. Ik liet eten aan huis leveren want kledij aan doen en naar de winkel gaan was uit den boze. Stilaan werd het beter en besloot ik om mijn part time baan op te geven. Die beslissing werd uiteindelijk voor mij genomen, aangezien mijn baas zich niet kon vinden in het feit dat ik ziek was en er dan ook alles aan gedaan heeft om mij het leven nog zuurder te maken dan het al was.. (Dat verhaal houd ik voor een andere keer.)

Uit noodzaak startte ik aan een volgend hoofdstuk. Een unieke interieurzaak, ik wist met mijn creativiteit geen raad dus startte ik een volgend bedrijf op: Pand 3. Op 1 dag gaf ik meer dan €20.000 uit en kocht ik me in 1 keer een volledige winkel aan. Met allemaal unieke stukken, waar ik 1 voor 1 verliefd op was. Zo trots was ik! Het schoonheidsinstituut, liet ik een stille dood sterven, aangezien dat uiteindelijk toch niets voor mij was.

Ik was er fier op, blij dat ik doorgezet had en ik deed het helemaal alleen! Ik werkte heel hard, vooral achter de schermen, om mijn bedrijven succesvol te laten zijn. Echter later zou blijken dat ik het helemaal verkeerd deed, zéker omdat ik niet ben zoals alle andere ondernemers, ik ben hoogsensitief. Het lukt mij nu eenmaal niet om van ´s morgends tot ´s nachts door te werken, elke dag opnieuw. Het uurtje factuurtje systeem was dus niets voor mij, ik was op, ik gaf al mijn energie weg, voor veel te weinig geld. Ik had meer vrijheid nodig en tijd voor mezelf.

In die periode, werd ik ook nog eens -mooi gepland- zwanger, maar nog zwanger zijnde werd ik plots ook -niet gepland- alleenstaande ouder. Nu moest ik het wel anders gaan doen, maar hóe.. Ik had mezelf voorgenomen echt de tijd te nemen voor mijn toekomstig kindje (dat altijd bij mij zou zijn) en van mijn interieurzaak louter een webshop te maken. Verder ben ik mij volledig gaan focussen op mijn coaching bedrijf, hetgeen waar ik écht voldoening uit haal.

Ondertussen realiseer ik me dat mijn chronische aandoening gewoon een onderdeel van mezelf is. Dat bepaalt hoe ik mijn leven inricht, mijn dagen in plan en hoe ik mijn leven leid.

Ik hou ervan als mensen zich kwetsbaar opstellen, daarom dat ik nu dit verhaal met jullie deel. Ik hoop dat het voor jullie ook van waarde is, want zoveel hoogsensitieve ondernemers worstelen met hun gezondheid, met life-work balance of andere moeilijke omstandigheden.⠀

Ik wil het niet louter hebben over ziek zijn. Maar ik wil jullie laten zien dat je door goed voor jezelf te zorgen heel succesvol kan worden en tegelijk een heerlijk leven kan leiden.

Ik zie het als mijn plicht om andere hoogsensitieve mensen te waarschuwen voor de gevaren van zomaar te ondernemen, zonder iemand die je bijstaat of die je leert op een slimme manier te ondernemen. Een manier die jij aan kan. Je kán ook veel geld verdienen zonder al die extra uren bij te werken. Volgens jouw ritme, wanneer jij je het best voelt. Dat is wanneer de hoogsensitieve ondernemer floreert! Dat is ook wat jouw klanten zullen opmerken.

Wil jij graag meer informatie over slim ondernemen ontvangen in je mailbox, laat het me dan hier weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *