Geluk

Zelfstandige worden: Hoe ik het gedaan heb.

Ik zie me nog zo met de fiets, routes uitstippelen waar ik zou gaan flyeren. Elke dinsdag en donderdag maakte ik er werk van, ik ging elke brievenbus in omstreken langs. Mijn hondjes zaten in een mand dat aan mijn stuur hing en ik ging op pad. Lekker onhandig eigenlijk :-). Toen ik heel de gemeente geflyerd had, ging ik wat verder weg, ik nam iemand mee op pad en door weer en wind flyerden we er op los.

Waarom ik dat deed? Omdat ik mijn vader niets anders zien doen had. Vroeger trokken we er met zen allen op uit om te flyeren voor zijn zaak en hij had toch voldoende klanten, waarom ik dan niet?
Bon, dat werkte dus niet voor mij, dus liet ik advertenties plaatsen in tijdschriften, tonnen geld heeft me dat gekost. Ook dat werkte niet. Gedurende een tijdje hield ik dit vol, maar niet lang, voor ik het wist was ik terug part time aan het werk om mijn rekeningen te kunnen betalen. 

Ik moet lachen met mezelf terwijl ik dit schrijf, ik denk dat als ik 3 klanten uit het flyeren gehaald heb dan was het veel.. Nog steeds hoor ik dat dat het eerste is wat mijn coachees doen -indien ze een eigen zaak willen opstarten- is flyers laten drukken. Visitekaartjes, posters en een mooie website volgen daarop. Graag zou ik dan willen roepen: Stop daarmeeeee.. Je verspilt je geld!

Aangezien ik een serieuze carrièrewending heb gemaakt, krijg ik veel de vraag -hoe- ik dat gedaan heb. Hoe het komt dat ik zo gesprongen ben, hoe ik wist wat ik wou doen en hoe ik mijn geld daarmee verdien en of dat dan wel genoeg is om van rond te komen.

Ik wist dat ik zelfstandige wilde worden, nog vóór ik wist wát ik wou doen. Toen ik mij inschreef voor de opleiding van Life Coach, wist ik tijdens de eerste les dat dit iets voor mij was. Ik was super enthousiast! Maar hoe ik het allemaal moest aanpakken, geen idee! Was er toen maar iemand die me bij de hand nam en elke stap met mij mee nam en mij raad kon geven. Maar ik deed het alleen, met heel veel vallen en heel veel opstaan.

  • Ik was té perfectionistisch, er kwam niet veel uit mijn handen omdat ik het nooit ´goed genoeg´vond.
  • Netwerken haatte ik, dus daar bleef ik zoveel mogelijk weg.
  • Ik had een hekel aan het woord sales en ook aan de activiteit op zich.
  • Ik wist niet hoe ik mezelf en mijn dienst zou moeten profileren.
  • Hoe kon ik anderen er nu van overtuigen dat ik écht wel een goede coach was?
  • Hoe kon ik de juiste klanten aantrekken die mij niet teveel energie zouden kosten?

Na een aantal jaar zelfstandige zijnde, wist ik eindelijk wat het geheim was om veel klanten aan te trekken. Maar het heeft me wel jaren gekost om erachter te komen. Met een voor mij verrassend resultaat: mezelf zijn en mezelf laten zien. Makkelijk toch? Ja dat dacht je maar.. Als hoogsensitief persoon is dat net heel moeilijk, jezelf tonen, je diensten profileren, zichtbaar worden op verschillende niveaus en dan nog eens jezelf verkopen!

Ik merk dat heel veel ondernemers in het eerste jaar al opgeven, het lukt hen niet om voldoende klanten aan te trekken en een mooie omzet te genereren. Ze zijn goed in hun vak, maar weten niet hoe ze SLIM moeten ondernemen. Herken jij jezelf hierin?

Ik zou heel graag veel meer hoogsensitieve ondernemers succesvol zien worden, zij dragen zoveel bij aan deze wereld. Vandaar heb ik speciaal voor deze mensen een VIP-traject opgesteld, zodat ze niet alle struggles moeten meemaken die ik heb doorgemaakt. Zodat ze rond hun bedrijf ook een heerlijk leven kunnen opbouwen. Denk maar aan goede relaties, een mooie work-life balans, een stevige omzet en last but not least dat alles in goede gezondheid!

Ben jij een starter of ondernemer die op dezelfde plaats blijft hangen? Hoe zou het voelen als ik naast je zijde zou staan voor 3 maanden lang en je volledig op mij zou kunnen rekenen? Wat zou dat doen voor je leven, je omzet en je gezondheid?

Interesse? laat het mij hier weten.

P.s.: in 2019 maak ik er mijn missie van om maximum 20 ondernemers bij te staan naar een succesvol en heerlijk leven. Ken jij zo iemand? Laat het hen dan weten door dit bericht naar hen door te sturen.

Lieve groetjes,

Je business coach,

Sófie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *