Liefde

Is hij of zij de ware?

 

Is hij of zij de ware voor jou?

Relaties zijn verwarrend! In het beginstadium is de verwarring het grootst. Angsten vieren hoogtij. Verwachtingen steken de kop op en piepen als krokussen door de sneeuw. En het ergste van alles is dat je zo moeilijk aan betrouwbare informatie kunt komen. Het enige wat we weten is dat we zekerheid zoeken, maar hoe we die kunnen vinden is ons niet echt duidelijk. We hebben zo weinig waar we op kunnen afgaan. Hij/zij lijkt afstandelijk, is dat een teken van kil-of verlegenheid? We hebben geprobeerd om ons van alles af te vragen, maar hoe langer je nadenkt hoe minder je begrijpt wat het woord ‘liefde’ precies betekent. Iets anders wat we hebben geprobeerd is de relatie tot in de kleinste details te analyseren. Hoe zit het met die blik waarmee hij/zij je aankijkt? Ook hebben we eindeloos geprobeerd om onze eigen motieven te analyseren. Waarom wil ik een relatie met hem/haar? En natuurlijk hebben we geprobeerd om iemand te zoeken op basis van gelijkgezindheid. Je weet wel, als jij van honden houdt, zou het leuk zijn als hij deze dieren ook graag ziet. Het probleem is dat je misschien al heel wat keren hebt meegemaakt dat je partner je normen, waarden en smaak deelde, maar met wie het toch totaal niet klikte. Het blijkt dat gelijkgezindheid helemaal niet zo’n goed criterium is om te bepalen of iemand de ware voor je is. Waar het op neerkomt is dat je zoekt en zoekt en zoekt in de hoop dat je dat ene teken vindt, net zoals een brandkast kraker aan het cijferslot draait tot hij de juiste combinatie gevonden heeft en klik, de deur openspringt. Misschien zul je ooit met je partner die dag beleven die je je antwoorden op alle vragen geeft. Maar wat als je doelloos blijft ronddolen en nooit zekerheid krijgt? En dus raak je verstrikt in tegenstrijdige gevoelens. Je verkeert in het ongewisse, waardoor je je ellendig voelt. Het is een aanslag op je energie en emoties.
Wat als we het allemaal verkeerd aanpakken en naar de verkeerde dingen kijken?
Wat als er een manier zou zijn om nu, meteen, je partner onder de loep te nemen en te weten hoe jullie gemeenschappelijke toekomst eruit zal zien? Die manier bestaat!
 Zekerheid is iets wat we hard nodig hebben. Het feit dat we vaak niet weten waarop we moeten letten voordat we ons binden, kan ons veel problemen in het leven bezorgen.
Als je op zoek bent naar echte liefde, kan ik je helpen. En ik ben ervan overtuigd dat je inderdaad echte liefde wilt. Dus, afgelopen met de domme fouten, de tijdverspilling en het hartverscheurende verdriet. Je hoeft alleen maar bereid te zijn de waarheid onder ogen te zien en op basis daarvan te handelen.Groetjes,
Je Life Coach,
Sófie