Geluk

Hoe ik mijn trots opzij zette:

Deze ochtend ging mijn zoontje voor het eerst naar de ‘grote’ school voor een voorstelling van Sinterklaas. De speelplaats van deze school lag helemaal achteraan en zoals je misschien al weet kan mijn zoontje niet lopen.

Als een muilezel liep ik over de speelplaats. Met zijn 16kg op mijn ene heup, mijn handtas en zijn boekentas rond de andere schouder en zijn kaye walker en loper in elke hand, baande ik mij een weg door druk spelende kinderen.

Dat ik bekijks had, moet ik je niet meedelen, jammer genoeg blijft het meestal bij kijken. Maar deze keer stelde een vriendelijke papa de vraag of hij me kon helpen. Meestal zeg ik: ‘Nee dank je wel’, maar nu zei ik direct ja, ik kon alles amper in de lucht houden, dus ik ´moest´ wel. Ik was ZO blij dat iemand voorstelde om te helpen. Deze kleine dingen raken mij enorm..

Hulp vragen is altijd wel een issue geweest voor mij, ik denk altijd dat ik alles wel alleen kan. En misschien is dat ook wel zo, met alle struggles van dien. Maar toen ik vorige week eindelijk de moed vond om mijn trots opzij te zetten en de wereld te laten weten dat ik het NIET alleen kon, is er een nieuwe wereld voor me open gegaan. Voor het eerst in 3 jaar, had ik écht het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.

Misschien heb je het al ergens gelezen, misschien heb je het al gezien. Ik heb een crowdfunding opgestart voor mijn zoon. De kosten van zijn handicap lopen te hoog op als ik nieuwe behandelingen wil uitproberen.

De huidige kosten voor zijn conventionele therapie en hulpmiddelen, liggen al hoog maar kan ik nog net dragen, helaas zijn alle andere therapieën extreem duur. Zoals ook de robot therapie, die hem zou kunnen leren lopen voor zijn 5de levensjaar.

Er zijn al meer dan 200 goede zielen die ons gesteund hebben en ik heb tal van leuke en positieve berichtjes gekregen. Ik heb al ontzettend veel tranen van geluk gelaten, wat een liefde!!! Kranten hebben ons gecontacteerd en ook ATV gaat nog een reportage maken.

Dit is al zo overweldigend geweest en zo mooi. Maar toch heeft het mij een beetje verlamd, ik ben positief overprikkeld als hsp’tje (hoogsensitief persoon). Maar ik ben blij dat ik de stap gezet heb om hulp te vragen, want dit kon ik, als alleenstaande mama, niet alleen.

Er zijn zelfs tal van mensen, die naast de crowdfunding, zelf acties bedachten om mijn zoontje Izaio te steunen, hoe tof is dat?!

Zo heeft de lieve peter van mijn zoon een wijnactie opgestart. Waarbij er voor elke fles een paar euro’s naar mijn zoontje zijn therapie gaat. Dus als jij nog graag wat lekkere flesjes wijn wil voor de feestdagen, kan je ze altijd via deze link bestellen. Dit kan tot 6 december, zodat we de wijn nog tijdig kunnen leveren (Alleen in België, anders is het niet haalbaar).

Maar ook als je sinterklaas of kerstcadeautjes wil bestellen op bijvoorbeeld bol.com, kan je dat via deze link doen en ook Izaio steunen zonder extra te betalen. Het zit zo in elkaar: je klikt op de link en scrolt dan naar onder en klikt daarna op de website waarbij je cadeautjes wil bestellen. Zo gaat er bij elke aankoop een paar eurocent naar Izaio zijn steunfonds.

Ook gewoon de link van de crowdfunding delen, zou al een hele hulp zijn.

DANK DANK DANK!

Btw: Hulp vragen is helemaal oké lieve coach, zet je trots opzij!

Liefs,

Izaio en Sófie.