Geluk

Boost je zelfvertrouwen, wees Nooit Meer Onzeker!

Wanneer ik in een coachingsgesprek met hsp´ers (ook met niet-hoogsensitieven), die problemen ervaren in hun dagelijks leven, de ui laagje voor laagje af pel kom ik 9 op de 10 keer uit op te weinig zelfvertrouwen. Zo zie ik ook regelmatig een laag zelfbeeld en een minderwaardigheidscomplex. Door kwetsuren of trauma´s in hun verleden slagen zij er niet in hun zelfvertrouwen, alleen, weer op te krikken.

Echter zijn een goed zelfbeeld, voldoende zelfvertrouwen en je waardig voelen in het leven, héél belangrijke factoren voor je algemeen welzijn en voor je persoonlijke ontwikkeling. Je kan dus nooit vroeg genoeg beginnen met werken aan je zelfvertrouwen om zo ook je zelfwaarde gevoel op te krikken en zo veerkrachtiger in het leven te staan.

Vaak loopt het al mis van kleins af aan, ouders van hoogsensitieve kinderen kunnen soms weinig begrip opbrengen voor de gevoeligheid van hun kind. Veelal ook omdat ze niet weten wat hoogsensitiviteit inhoudt. Wanneer het kind dan huilt krijgen ze regelmatig volgende one liners te horen:

  • Trek je dat toch niet aan.
  • Doe niet zo flauw.
  • Je gaat daarvoor toch niet huilen?
  • Dat doet toch geen pijn.

Dit geeft als gevolg dat het kind zijn emoties en gevoelens verbergt en begint te leven vanuit de verwachtingen die hij ervaart van de ander. Zo leert het kind te leven met een masker op en drijft het weg van zijn kern, van zijn eigenlijke gevoelsleven. Zo verliest het de voeling met zijn grenzen, naar zichzelf en naar de ander toe.

Omdat de normen van 80% van de bevolking ( de gemiddelde persoon) anders zijn dan die van de HSP´ers, krijgen zij telkens weer de boodschap dat ze overdrijven. Ook dit heeft een grote invloed op het zelfvertrouwen.

Om dit gebrek aan zelfvertrouwen aan te pakken, kan je best beginnen met jezelf zo goed mogelijk te leren kennen. Zelfkennis verwerf je niet door je op een ander te richten en door je af te vragen wat een ander van je denkt. Die wijsheid komt door een innerlijk groeiproces, door stil te staan bij jezelf, je gedrag, je handelingen en je gevoelens.

Wat gebeurt er als je te weinig zelfvertrouwen hebt en je jezelf niet waardeert?

  • Je zoekt bevestiging van buitenaf, van de ander. Vaak ben je daar zelfs afhankelijk van in je welbevinden.
  • Je hebt het gevoel iets te missen in je leven, ondanks het feit dat je denkt alles te hebben wat je zou kunnen wensen.
  • Je zoekt het vooral niet bij jezelf.

Dit wil ik niet meer!

Om dit alles te voorkomen en om jou te helpen op weg naar een beter en aangenamer leven heb ik een online programma in elkaar gestoken, waarin jij kan leren hoe je juist dat zelfvertrouwen dient op te krikken.

Ik heb dit programma gemaakt voor iedereen! Jong en oud, bediende of zelfstandig, studenten, ouders, huisvrouwen, entertainers, sportliefhebbers,.. Kortom, voor jou.

Na zelf jaren lang geleefd te hebben met een weinig aan zelfvertrouwen en een heel lage eigenwaarde. Na jarenlang mensen met weinig zelfvertrouwen in mijn praktijk verder te helpen; met enorm veel succesverhalen tot gevolg. Kan ik met kracht benadrukken dat dit programma werkt! Ik ben zelf als kind jaren lang gepest geweest, door kinderen op school, door personen die zeer dicht bij me stonden en zelfs op latere leeftijd nog door collega´s. Ik was dan ook écht niet gelukkig. Op een dag vond ik het welletjes geweest en besloot intensief te werken aan-en te investeren in mezelf. Dit heeft uiteindelijk geleid tot mijn eigen praktijk in life coaching, wat ik zonder veel zelfvertrouwen nooit had kunnen verwezenlijken!

In dit online programma vertel ik je exact wat ík gedaan heb, om mijn zelfvertrouwen een serieuze duw in de rug te geven.

Zelfvertrouwen beïnvloedt je professionele succes, maar ook je gezinsleven, relaties en vrije tijd! Het werkt door in alles wat je doet. Zelfvertrouwen is ongetwijfeld de allergrootste troef die iemand kan bezitten. Zelfs rijkdom en roem kunnen niet opwegen tegen een laag zelfbeeld.

Een tekort aan zelfvertrouwen heeft zelfs invloed op allerlei stress gerelateerde problemen, angst, eetstoornissen en mentale gezondheidsproblemen. Een lage eigenwaarde is zelfs de hoofdoorzaak van de meeste familiebreuken, slecht ouderschap en relatieproblemen!

Mijn programma neemt je mee tot diep in jouw geest en schenkt je de instrumenten en technieken die hun nut hebben bewezen voor miljoenen mensen wereldwijd. Het enige wat je moet doen is de lessen toepassen. De tijd en energie die je hieraan besteedt zijn niets minder dan investeringen in je verdere leven.

Tijd voor een nieuw leven, ik doe mee!

Groetjes,

Je Life Coach,

Sófie