Geluk

De kracht van doorzetten.

Laat je in deze blog meevoeren door de kracht van doorzetten en de daarbij horende mindset van mijn 2,5 jarig zoontje.

Terwijl ik mezelf voortbeweeg door de gangen van het kinderziekenhuis, denk ik aan hoe dit allemaal zo ver gekomen is. Dat een trauma tijdens mijn zwangerschap een, niet mis te verstane, oorzaak is geweest voor de weg die mijn zoontje voor de rest van zijn leven dient af te leggen. Nooit had ik gedacht dat mijn emotionele toestand op die moment, zoiets teweeg kon brengen.

Elke keer ik de wachtzaal binnen wandel, zie ik schrijnende taferelen. Ouders die sip naast hun kinderen op de bank zitten. Als ik zo rondkijk maak ik me zorgen, gróte zorgen, over zijn toekomst, over zijn mentale toestand, over de school, over pesten, over geld,..

Maar als ik naar mijn zoon kijk, dan zie ik vreugde. Hij is helemaal niet bezig met zijn beperking. Hij speelt, hij lacht, hij is blij dat hij een hele dag met zijn mama en bompa mag doorbrengen, hij kijkt naar wat er is en niet naar wat er niet is of nog zou kunnen komen. En als ik dat zie, dan laat ik alles weer los, loop ik achter hem aan en doe ik mee gek. We spelen kille kille (zoals hij dat zegt, lees: ik loop achter hem aan en ik kietel hem van zodra ik hem te pakken krijg.) Lopen, daar houd hij van! En ja, dat is nu net zijn beperking.

Maar hij zet door en laat zich er niet door leiden. God knows, wat voor een leven hij dan zou hebben..

Maar wat een spirit heeft die kleine man! Niets of niemand houdt hem tegen om te doen waar hij zin in heeft. Hij gaat ervoor, elke dag, ondanks alle angst en pijn. Hij spoort zelfs alle kindjes rondom hem aan om mee te doen en tovert zo ook weer een lach op hun gezicht. Mijn zoon is alles en meer dan wat ik ooit had kunnen wensen. Hij leert mij niet te kijken naar mijn beperkingen, maar naar de mogelijkheden!

Dus als jij lieve coach je nog steeds laat leiden door je angsten (faalangst, angst voor wat anderen denken,..) en je beperkingen (tijd, geld, bepaalde overtuigingen, ziektes,..) weet dan dat er hele andere wereld voor jou open ligt aan de andere kant. Een leven dat veel beter bij je past, een leven waarvan je voelt: ‘Ik heb geleefd!’ Een leven waar je nooit spijt van zal hebben.

Stop met jezelf wijs te maken dat het comfortabele leven dat je nu leidt wel oké genoeg is. En ontdek de kracht van doorzetten.

Ga voor fantastisch! Buitengewoon! Subliem! Prachtig! Sensationeel! Machtig! Geweldig! Denderend! Groots! Maak nu eindelijk van die droom, jouw realiteit!

Weet je niet hoe? Dan help ik je graag aan dezelfde mindset als die van mijn zoon. Klik hier en ontdek zijn winners mindset.

Wil je meer video´s en foto´s zien over onze doorzet reis naar de verwezenlijking van onze dromen? Volg ons dan op instagram.