Geluk

Life Coaching

Vorig jaar heb ik mijn goed betaalde en prestigieuze job opgegeven. Om als coach op avontuur te gaan in de spannende wereld van het zelfstandig ondernemerschap. Veel van mijn collega´s en vrienden wenste mij alle succes. Ze wilden ook allemaal graag weten wat ik nu precies ging doen. Ik antwoordde:´Ik denk dat ik vooral geïnteresseerd ben in het inspireren van andere mensen. Zodat zij weer in balans komen, weer plezier hebben in hun leven, en een stukje zingeving vinden.´

´O´ reageerden ze, terwijl ze glazig voor zich uit gingen kijken, ´dat zou ik ook wel kunnen gebruiken´. Maar dan herwonnen ze zich en richtten ze zich weer op hun overvolle bureau en de rinkelende telefoon. ´Maar ik zou niet weten hoe ik het zonder deze job zou kunnen redden.´Dan lachten ze me verontschuldigend toe, om vervolgens de telefoon op te nemen. Ze gingen gewoon verder met het doen van de dingen waarvan ze wisten dat ze er goed in waren.

Ik vond die reacties erg boeiend. Dit was nu precies waar ik zelf al een aantal jaar lang mee had geworsteld, voordat ik in het diepe was gesprongen. Door veel met mensen te praten over wat ik van plan was, ontdekte ik iets. Wanneer je namelijk de tijd neemt om na te denken over je eigen veronderstellingen en die op proef stelt, kun je merken dat allerlei puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Daarvoor moet je je concentreren op wat belangrijk is in jouw leven, en niet op dingen waarvan anderen zeggen dat ze goed voor je zouden zijn. Je zult dan merken dat je meer in balans raakt, meer geniet en de zin van jouw leven gaat ontdekken.

Coaching is alsof je een heel efficiënte zoekmachine gebruikt om uit te vinden wat je écht wilt. Coaching geeft je de sleutelwoorden voor het vinden van betekenis in je leven, en ik vind dat het dat beter doet dan wát dan ook. Daarom ben ik hiermee begonnen als coach: om jou datzelfde krachtige instrument te geven.

Het beroep van Life Coach krijgt in België steeds meer bekendheid.  Alle facetten van het leven staan bij Life Coaching met elkaar in verbinding. Of dat nu om werk, relaties, geld, vriendschappen, gezondheid, zingeving of liefde gaat. Ik help je om antwoorden te vinden op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’, ‘Wat wil ik’ en ‘Hoe kom ik daar?’

Werk, privé en sociale omgeving, ze worden bij mij allemaal onder de loep genomen. Want wie het thuis naar zijn zin heeft, zal op zijn werk beter presteren. Wie een gelukkige relatie heeft, voelt zich energieker en wie plezier in zijn werk heeft, zal minder vaak ziek zijn. Iemand die de financiën op orde heeft, heeft meer tijd en geld voor hobby’s. Als je zonder zorgen slaapt, ben je fitter en zie je er gezonder uit. En ga zo maar door.

Zonder coaching, zonder structurele aanpak, is het onze natuurlijke neiging om in onze gewoontepatronen te blijven steken. Je werkt, verdient geld, blijft in dezelfde relaties, houdt dezelfde belemmeringen om te veranderen en wil steeds weer dat dezelfde dingen veranderen, maar verandert ze niet. Je voelt de behoefte tot verandering, maar je verliest hem even snel. Alles bij het oude laten is het logische resultaat.

Door life coaching krijg je je gedachten, gevoel en acties op een lijn. Hierdoor ontstaat een gedragsverandering waardoor het makkelijker wordt om je dromen, verlangens en behoeften te vervullen.

Ben jij mijn volgende coachée?

 

1 thought on “Life Coaching

Comments are closed.