Geluk

Maak voor altijd een einde aan opgeven.

Waarom ik zal blijven doen wat ik doe en nooit zal opgeven:

Weten waarom ik elke morgen opsta om te werken is cruciaal voor mijn succes. Waarom doe ik het? Waarom coachen? Er zijn zoveel richtingen die ik uit had kunnen gaan. Ik had ervoor kunnen kiezen om in de immobiliën te blijven of in de HR business, maar ik koos ervoor om te coachen. Omdat dat voelt alsof ik ten allen tijde helemaal mezelf kan zijn. Ik kan er alle richtingen mee uit en er is geen plafond. En wat is er beter voor een geboren coach als ik dan het hebben van oneindig veel opportuniteiten?

Ik ben de ontwerper van mijn eigen lot. Ik heb de vrijheid om eender wie te coachen en zoveel mensen als ik zelf wil. Is jouw grotere waarom – missie – bigger why, sterk genoeg om te blijven gaan wanneer het leven wat moeilijker gaat en je eigenlijk zou willen opgeven?

Er zijn dagen dat dingen die zo simpel zouden moeten zijn ongelofelijk complex en frustrerend worden voor me. Dat klanten niet begrijpen hoe belangrijk bepaalde dingen zijn en niet meer gemotiveerd zijn te werken aan zichzelf. Ze kopen mijn programma’s, maar bekijken ze niet eens. Of wanneer ik een webinar geef en er komen maar 2 mensen opdagen, of wanneer klanten toch voor een andere coach kiezen, terwijl ik weet dat ik hen heel goed kan verder helpen. Dit zijn dagen dat het heel aantrekkelijk lijkt om de boel te laten ontploffen, dat ik wil opgeven en vertrekken naar een onbewoond eiland. Sayonara! Arrividerci Hans, I’m out!

Maar mijn missie, mijn bigger why (klinkt beter in het Engels) blijft me pushen, voed me en krijgt me terug op de juiste weg. Het spoort me aan om door te zetten en voorwaarts te blijven bewegen eender wat er gaande is: klanten die afhaken, niet komen opdagen, vermoeidheid en uitputting. Ik weet dat de moeilijke momenten zullen passeren (nooit snel genoeg) en dat ik meer juiste klanten zal aantrekken die mijn coaching en online programma’s ontzettend waardevol vinden. Er is geen plafond tot wat ik allemaal kan bereiken.

Om jouw grotere why te vinden kan je jezelf volgende dingen afvragen: waarom adem ik? (Nee dit is geen grapje, stel jezelf eerst makkelijke vragen.) Het antwoord: zodat je kan leven. Leven is goed! Probeer je antwoord te stretchen rondom het overduidelijke, het is een feit dat mensen geld nodig hebben om te leven.

Waarom werk je als coach? Wat zal je voortduwen wanneer het werk even niet leuk meer is of je weinig resultaat behaald? Welke gedachten duwen je vooruit in je carrière, eender wat er gebeurt?

Mijn Bigger Why: ik ben een geboren coach en met mijn coaching kan ik alle kanten op en zo ontzettend veel mensen verder helpen, er is altijd nóg meer dat ik kan bereiken. Deze gedachten duwen mij vooruit wanneer ik moeilijke dagen heb.

Wat is jouw Bigger Why, dé reden waarom jij niet zal opgeven? Schrijf alles neer waardoor je kan blijven gaan, eender wat er gebeurt.

Voor mijn uitgebreider verhaal, lees je hier hoe ik gestart ben en waarom ik doe wat ik doe.