Vertrouwen

Wat je kunt doen als je verraden bent.

Telkens wanneer je op iemand rekent die niet aan je verwachtingen voldoet, zal je vertrouwen geschonden worden. En als dat gebeurt dan voel je je gekwetst, bang en boos. Je bent verraden door de persoon die je graag ziet en je hebt het gevoel hem of haar niet meer te kunnen vertrouwen. Je kan je niet voorstellen die persoon überhaupt ooit nog te vertrouwen, en op dit moment wil je misschien niet eens proberen.

Verraad in welke vorm dan ook, geeft ons op één of andere manier het gevoel dat we niets waard zijn.

En ja verraad is verschrikkelijk, ik weet het. Maar weet je, toch is hoop hardnekkig.. Ergens diep in je hart bespeur je een zweem van een mogelijkheid. Misschien, heel misschien hoeft dat wantrouwen dat je voelt niet het einde van je relatie te betekenen. Misschien is het vertrouwen te herstellen. Misschien zal je relatie ooit weer gezond zijn.

Maar aan de andere kant ben je misschien wel bang dat het op dit moment totaal geen zin heeft om überhaupt hoop te hebben. Ik begrijp het. Ik heb dezelfde gevoelens gehad en samen met mij hebben miljoenen andere mensen dit meegemaakt.

Waar ik in die tijd, nadat ik verraden werd, echt behoefte aan had, was aan iemand die mij uit die vreselijke situatie kon leiden waarin ik mij bevond. En ik durf te wedden dat het bij jou niet anders is. Ik verkeerde in een toestand van verwarring en eenzame woede. En daaronder ging een uitzichtloze, kille ellende schuil. Ik had het verdriet van een verward en verdwaald kind dat niets liever wilde dan de weg terug naar huis vinden.

Dus wat doe je nu als je verraden bent? Het antwoord zoeken op deze vragen:

Wat moet ik doen? Waar moet ik naartoe? Hoe moet ik hiermee omgaan? Kan ik deze persoon ooit nog wel vertrouwen? Hoe kan ik dit vertrouwen in godsnaam weer herstellen? En zelfs als ik dat zou kunnen, wil ik deze relatie dan nog wel?

Op al deze vragen zijn er antwoorden en die zijn gemakkelijker te vinden dan je misschien denkt. Als je hier niet zelf uitkomt zal ik je, alles wat je nodig hebt om de antwoorden te vinden, geven. Je kunt kijken wat het beste voor je is, zodat je uiteindelijk uit deze nachtmerrie kan ontwaken. Ook al weet ik, dat je op dit moment denkt dat dat onmogelijk is.

Vaak is het ook een kwestie van je af te vragen of het wel goed is, je vertrouwen in deze persoon te herstellen. Is hij of zij de moeite waard? Of leg ik mijn vertrouwen in de verkeerde persoon? Deze antwoorden zal je vinden, na het lezen van mijn e-book: ´Het geheim van herstel van vertrouwen´. Je kan het eerste hoofdstuk gratis downloaden! Vul onder de video je gegevens in en krijg het direct per mail naar je toegezonden.

Ik hoop dat je dit boek mag ervaren als kennis dat je in staat stelt de juiste beslissing te nemen en je gerust te stellen dat je niet gek of dom bent als je beslist om samen verder te gaan. Dat je leert om alles van op een afstand te bekijken, maar uiteindelijk met heel je hart achter jouw beslissing staat.

2 thoughts on “Wat je kunt doen als je verraden bent.

  1. Sommigen doen het alsof het niet zo erg is en als zij dat weten wie weet doen zij het dan ook nog een keer. het heeft een soort samenzweringseffect waardoor je denkt alleen te staan. Als je dit aan een psychiater zou zeggen dan zouden ze aan paranoide schizofrenie psychotische wanen kunnen denken. men denkt in labels en kunt je voorstellen dat dit effect heeft. je had dit niet verwacht en die persoon deed zich anders voor dan die was. Denk dat als je daar achter komt dat je dan geen verdere concessies doet om te voorkomen dat ze het weer zullen doen. Als iemand er een gewoonte van maakt heel vrolijk te liegen en ijskoud dan is dat al een teken dat ze dat de volgende keer misschien weer doen of dat ze een samenzwering op touw zetten. Mogelijk hebben ze ook wijkagenten voor zich ingenomen die daar op bezoek komen een kopje koffie te drinken. Ze doen zich zedig en braaf voor en quasinet en tegenover de bedrogene grof en beledigend en wanneer die er werk van maakt van leugen bedrog verraad en belediging dan gaan zij er mee naar de politie en mogelijk kun je een strafblad krijgen. Paul Elam zei mess on your hands of rommel aan je handen of dat ze je kunnen bevuilen en dat zijn mensen met een onbehandelde persoonlijkheidsstoornis. verraad maakt wel diepe emoties los. Van te voeren kun je nagaan of er voortekenen zijn. Ze hebben het ook wel eens over hervictimisatie. of secondaire victimisatie en die alertheid kan er mogelijk voor zorgen dat het je weer eens kan overkomen als die wond van dat vorige verraad ongeheeld blijft. Het leeft nogal geisloleerd. Sommigen willen hoe dan ook gelijk ook al denk je van niet en weet je zelf hoe het zit en dan maken ze je toch niets meer wijs. Je zou erkenning willen krijgen. De raakt uit verbinding met je zelf en die verbinding moet weer worden hersteld. Stay away from people with a personalitydisorder.

  2. Hoe is het mogelijk dat bedriegers het jaren volhouden met verraad bedriegen en liegen en dan ook nog dat niemand je gelooft en ook nog doet alsof je een mop staat te vertellen. Je zou het vergolden willen zien worden en weet wat het heeft gedaan. Jammer dat je er in getrapt bent, en als je er op doorvroeg was het alsof zij kort af een antwoord gaven. Iemand die eerlijk is hoeft zich niet te verbergen. Duister en raadselachtig. Altijd de politie aan de deur en als je het uitlegde dan was het alsof ze je niet geloofden en dan zeiden ze dat je verward was en het leek wel komedie of schouwspel of een grap. mijn tante zei toen eens voor de telefoon dat het leek alsof ze mij als wrijfpaal zagen. Iemand waar ze zich op af willen schuren. Het leek wel een grap of scherts poets of gein. na belediging en ongehoorde dingen nog de politie bellen en het is de omgekeerde wereld en krijgt er geen vinger achter en iedereen denkt dat het serieus is. Nergens kreeg je bescherming. je was voortdurend in gevaar.

Comments are closed.