Liefde, Vertrouwen

Het kri(e)(b)belt!

Wat een uitdaging! Het schrijven van een boek.

Met name, vooral het schrijven van een boek, bovenop al mijn ander werk en dagdagelijkse beslommeringen. En om helemaal eerlijk te zijn, het schrijven van 2-3 boeken tegelijkertijd! Ik heb veel ideeën, weet je, soms teveel :-).

Langs de ene kant wil ik een reeks (ja, je leest het goed, een reeks!) zelfhulpboeken schrijven die mijn coachées kunnen gebruiken tijdens onze sessies, maar ook gewoon kunnen aanschaffen en er thuis wat mee kunnen. Maar ik wil niet de zoveelste reeks zelfhulpboeken schrijven, nee ze moeten speciaal zijn en net dat tikkeltje extra bieden én mooi ogen.

Langs de andere kant ben ik ook mijn levensverhaal op papier aan het zetten, wat dan weer een hele andere uitdaging met zich meebrengt. Wat had ik graag de levensverhalen van mijn grootouders en ouders op papier zien staan. Ik kan alleen maar hopen dat mijn kind er ook zo over denkt. Aangezien ik het hem nog niet kan vragen, zal dit boek wat langer op zich laten wachten. Ik kan er nog jaren aan schrijven, of ik geef het uit in een soort van trilogie. Want een levensverhaal is nooit af, elke dag maak ik weer nieuwe bijzondere dingen mee die ik wil delen..

De vraag is hoeveel deel ik en wat. Want een boek moet goed zijn, niet zomaar wat losse en onsamenhangende woorden/verhalen op papier, het is voor het leven. Het staat gedrukt en wordt uitgegeven. Je kan de klok nooit meer terugdraaien, indien je iets schrijft waar je later niet meer tevreden over bent of over iets wat je uiteindelijk toch niet wou delen.

Voorlopig heb ik beslist, om mijn kennis en ervaring in de vorm van een zelfhulpboek, als eerste uit te brengen.

Een titel verzinnen voor mijn boek, vond ik het moeilijkst, die moet écht goed en catchy zijn. Ik was eerst van plan een pol te starten met een aantal van mijn ideeën, maar ik heb uiteindelijk besloten eerst rond te horen in mijn vriendengroep. Aangezien ik non-fictieve boeken schrijf over het leven, vroeg een vriend mij op een keer:´Wat gevoel heb jij bij het leven?´ Mijn antwoord op die vraag, is uiteindelijk de titel geworden van mijn eerste boek. Leuk he! Ik laat jullie hieromtrent nog even in spanning :-).

Bij het schrijven van een boek komt enorm veel kijken, waar ik me niet van bewust was. Zoals bijvoorbeeld de beslissing om het boek in eigen beheer uit te brengen of samen te werken met een uitgeverij, het maken van een auteursplatform, mensen inschakelen om je boek na te lezen op fouten en correcte spelling, marketingplan voorzien, structureren, eindredactie, vormgeven, professionele foto´s maken, druk, promo, verkoop,.. noem maar op. Nu begrijp ik, waarom (de meeste) schrijvers, enkel schrijven!

Ik schrijf letterlijk tussen de soep en de patatten door, maak notities in mijn gsm en zet ze later in mijn boekprogramma. Mijn inspiratie komt vooral heel laat ´s avonds of in de vroege ochtend. Dan moet ik snel zijn met het noteren ervan, anders vergeet ik het weer. Maar ik vind het leuk en spannend!

Dus het komt er, dat beloof ik je. Mijn perfectionistisch kantje speelt parten in de duurtijd van het uitbrengen, maar de wil om het op de markt te brengen is zo sterk!

Indien er nog boeken zijn die jullie graag zouden willen lezen maar niet kunnen terugvinden (omdat ze nog niet bestaan), laat het mij weten! Reageren kan hieronder.

Alle tips zijn welkom!

Tot lees.

2 thoughts on “Het kri(e)(b)belt!

  1. Wauw knap van je Sófie, ik ben trots op je, lieve schrijversdochter. Zo benieuwd naar het resultaat en de titel ?

Comments are closed.