Vertrouwen

Joepie, ik ben hoogsensitief!

Hoogsensitief: Een blijkbaar nog onbekend begrip in onze maatschappij.

Nog elke dag ontdekken er coachees in mijn praktijk dat ze hoogsensitief zijn. Ondanks het feit dat ze dan opgelucht zijn dat ze eindelijk weten wie ze zijn, heerst er veelal angst en een ´wat nu´ sfeer.

Voor alle duidelijkheid: Hoogsensitiviteit is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk.

Je bent zo geboren, er heeft zich geen situatie voorgedaan in de loop van je leven die je veranderd heeft.

Ik leg het meestal als volgt uit in mijn praktijk: niet Hsp´ers hebben een soort zeef in hun hersenen, waardoor alle prikkels van buitenaf eerst door de zeef moeten passeren vooraleer ze binnenkomen. Iemand die hoogsensitief is, heeft geen zeef. Deze mensen zullen zelf moeten proberen, de prikkels die automatisch binnenkomen, te verwerken.

Dat kan een enorm vermoeiend proces zijn, aangezien de meesten onder ons niet weten hoe hieraan te beginnen.

Graag laat ik jou tijdens een coaching traject zien dat jij als hoogsensitief persoon een enorme kracht en heel mooie gave bezit. Net zoals slechts 20% van de bevolking.

Heb je hier nog meer vragen over, wens je graag begeleiding of gewoon tips and tricks om hiermee om te gaan, mail of bel mij gerust op 0495/10.44.80

Groetjes,

Je Life Coach

1 thought on “Joepie, ik ben hoogsensitief!

Comments are closed.